PAC 3 | Debat | Senyalística de la Biblioteca Nacional de Luxemburg

Títol del projecte:
Senyalística de la Biblioteca Nacional de Luxemburg

Autors/Dissenyadors:
Pentagram

Any:
2020

URL o font original on trobar més documentació:
https://bit.ly/3lxTaAt

Breu descripció de les característiques de producció:
Els cubs sobre els que es basa aquesta senyalística són de resina, construïts amb un material resistent, també tradueixen la intemporalitat de la biblioteca i la seva presència de llarga data al llarg dels anys i al futur. Aquest pla de senyalització flexible, està format per 25.000 cubs, 6.000 taulells i 2.400 prestatges numèrics, permetent al personal personalitzar de forma independent la informació a mesura que fluctua la col·lecció de la biblioteca.

Comentari:
M’ha enamorat la manera de solucionar la complicada situació de la Bibliteca de cara a poder anar canviant la informació al gust. No destaca només per la producció i/o materials emprats en sí, sinó per tot plegat. La resina és natural, per tant, sostenible i això en sí ja és un plus. La manera de fer-la servir és el que la fa especial. La producció d’aquests 25.000 cubs i l’aprofitament de totes les seves cares farà que no es necessiti més materials, ni més impressions i em sembla brutal. Igual aquest exemple no m’ha inspirat de cara als materials i/o a la producció, però sí a l’hora  de desenvolupar la identitat d’un espai tan gran i veure com i a on instal·la els diferents senyals.

Salut!


2 debate on “PAC 3 | Debat | Senyalística de la Biblioteca Nacional de Luxemburg”

 1. Moltes gràcies per la teva aportació Alberto!
  Em sembla molt interessant pensar també en la sostenibilitat no només en quant als materials sinó també en l’adaptació al canvi. Se us acut algun altre cas on la modularitat del sistema sigui l’essència del projecte?

  Salutacions!
  rosa.
  Visibilitat:
  Públic